Net zoals we graag dromen van een gezellig buurthoekje - bijvoorbeeld een mooi parkje op de hoek van Klapdorp en Mutsaardstraat - werken we ook op onze website aan een Buurthoek. Sfeerbeelden van de buurt, verhalen over plaatsen en bekende figuren, anekdotes, stukjes plaatselijke geschiedenis, bezienswaardigheden, en wat de bewoners van het Schipperskwartier zoal kan bezighouden (discussies, meningen, ...), kortom een hoekje op de website waar de bewoners hun ding kwijt kunnen en er lustig kunnen op los babbelen.

Wie is bereid mee te werken aan de Buurthoek? Voorlopig staat hier nog niet zoveel, maar we willen graag verhalen en foto's verzamelen van, over en uit de buurt. We zullen voor ieder onderwerp telkens een aanzet en voorbeeld geven, maar om onze Buurthoek echt de moeite waard te maken moeten we beroep doen op uw medewerking. We zoeken beelden, verhalen en verslagen over alles wat met ons Schipperskwartier te maken heeft.

Herinnert u zich nog wat het Glazen Huis op de hoek van Sint-Paulusstraat en Koepoortstraat ooit voorstelde? Hebt u er nog beelden van? Kent u mensen die iets doen of te betekenen hebben in de buurt? Wat is uw mening over het Falconplein na de heraanleg, over de plannen rond het Zeemanshuis? Hebt u ideëen over mogelijke activiteiten of wil u een oproep lanceren? Kent u merkwaardige verhalen rond plaatsen, mensen, gebeurtenissen in onze wijk?

Vindt u zich geen vlotte schrijver of weet u niet hoe die vergeelde beelden op een computer te zetten? Geen probleem, desnoods spreken we af en bekijken we hoe we verder kunnen. Zelfs video, geluidsopnames of interviews zijn mogelijk. Onze website kent geen grenzen als het erom gaat onze 'couleur locale' weer te geven en wereldkundig te maken.

Denkt u dat uw onderwerp niet interessant genoeg is, of dat u er niet genoeg over weet? U zou wel eens kunnen verschieten hoeveel andere mensen ook met dat onderwerp bezig zijn en er ook stukjes info of meningen over hebben. Er kan gereageerd worden, er kunnen bijkomende stukjes over gepubliceerd worden. Voor u het weet blijkt een 'fait divers' een uitgebreid en boeiend verhaal te zijn waaraan u en anderen heel wat kunnen hebben.

Laat het even weten via het contactformulier.

herfstuitstapOp 27 oktober maakte onze buurt met ruim 55 man sterk onze herfstuitstap naar de Abdij van Roosendael en de meisjeskostschool van het Ursulineninstituut.

Lees meer

Op zondag 11 november 2012 was Antwerpen aan het woord. Zo'n 200 Antwerpenaren trokken naar het Koninklijk Atheneum om daar zowel plenair alsook in kleinere parrallelsessies de schouders te zetten onder een mooier, veiliger en leefbaarder Stad. Het Schipperskwartier was ook vertegenwoordigd.
Een bijzonder fijne en leerzame dag.

Lees meer

Ook in het begin van de jaren 1900 waren er al mensen die zich interesseerden voor de geschiedenis van hun buurt en straat. Zo ging toen iemand in de stadsarchieven op zoek naar alles wat Klapdorp aanbelangde. De resultaten moeten bepaald ontmoedigend geweest zijn, want het door de onderzoeker neergeschreven commentaar laat vermoeden dat er maar weinig te vinden was...

Lees meer

Het zijn verhalen, vragen en speculaties die regelmatig opduiken. Na Wereldoorlog II werden in het kader van de Koude Oorlog obsessie heel wat atoomschuilkelders gebouwd. Vooral in een strategische en kwetsbare havenmetropool als Antwerpen konden de betonboeren hun vreugde niet op. Zo zouden in het havengebied zelf bij nagenoeg alle bruggen en sluizen dergelijke kelders aangelegd zijn. Ook onder de kaaien zouden er bestaan en verder onder pleinen zoals de Groenplaats.

Lees meer

Melding

logo-antwerpen

Heeft u een melding, maak dan gebruik van onderstaande knoppen.

Sluikstort, volle papiermand, zwerfvuil, wegverzakking, beschadigd straatmeubilair, onderhoud van groen, verkeer, mobiliteit of parkeren. Je moet je eerst aanmelden bij antwerpen.be.

Sluikstort?
Melding

Graffiti?
Melding

Wegverzakking?
Gevaarlijk voetpad?
Melding

Defecte straatverlichting?
Melding

Organogram Stad Antwerpen (pdf)

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze nieuwsbrief!

Ik ben  

Buurtinfopunt

Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15, 2000 Antwerpen
03 232 43 94

Schipperskwartier vzw

Buurtinfopunt:
Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15
2000 Antwerpen
03 232 43 94
statuten