Het Schipperskwartier is een buurt met weinig groen en daar willen enkele buurtbewoners iets aan doen met het project Hofke van Heden.

Het Hofke van Heden is een project van enkele buurtbewoners van het Schipperskwartier die in een groenere wijk willen investeren.
Daarom delen we aan alle bewoners die willen meehelpen gratis materiaal en planten uit. We vragen enkel alles goed te onderhouden en te plaatsen aan de straatkant.

De intentie van het project Hofke van Heden is het vergroenen van de straten en gevels van de wijk Schipperskwartier op vier verschillende manieren:

  • met een gratis geveltuin met vaste planten, kruiden of inscectenvriendelijk groen
  • met een bloembak met vaste planten of kruiden
  • met plantzakken
  • met een hangkorf

Tegelijk is de bedoeling om met dit project het ‘buitenleven’ en het sociaal contact in onze wijk te verbeteren.

Woon je in het Schipperskwartier en ben je geïnteresseerd stuur dan een mailtje met je naam en adres naar: hofkevanheden@gmail.com, en vertel ons welke optie je kiest.

Plantdag Hofke van HedenDertien onderhoudstips voor een geslaagde geveltuin

Lees meer

Plantdag Hofke van HedenHieronder vind je een overzicht met tips voor het samenstellen van je boodschappenlijstje, de voorbereiding en het aanplanten zelf.

Lees meer

Voor je aan de slag gaat zijn er aantal zaken waarop je dient te letten, zowel administratief als technisch.

Lees meer

Het Schipperskwartier is een buurt met weinig groen en daar willen enkele buurtbewoners iets aan doen. Met de financiële ondersteuning van de stad Antwerpen wil het project Hofke van Heden de straten en gevels in onze wijk vergroenen met verschillende groene elementen: geveltuintjes, bloembakken, plantzakken en de klassieke hangkorven.

Lees meer

Schipperskwartier vzw

Buurtinfopunt:
Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15
2000 Antwerpen
03 232 43 94
statuten