Wij zorgen voor warme drank en een broodje.

Jij zorgt voor een bord, bestek en een koffietas en evt. beleg voor je linker- en/of rechterbuur.

Thema hoeden, dus zet je mooiste hoedje op!

Vanaf 10 uur t.h.v. Klapdorp 15.

Iedereen van harte welkom!

Graag een seintje als je komt via dit inschrijvingformulier

Droevig afscheid van Roland Van Wanrooy

Lees meer

Gelijktijdig met Ramblas op Klapdorp, Paardenmarkt en Falconplein organiseren de buren van de Korte en Lange Koepoortstraat op 23 & 24 juni hun braderie.

Lees meer

Ramblas op zaterdag 23 juni 2018 & zondag 24 juni 2018.

Lees meer

216 01De Lijn heeft alle bushaltes in de universiteitsbuurt en in een deel van het oude centrum geschrapt en dat is niet naar de zin van de buurtbewoners.

Lees meer

Co.Labs ging vanaf april op onderzoek in het histroische centrum van Antwerpen. Ga jij hierover ;graag in gesprek? Twijfel dan niet om eens binnen te springen. Wij ontvangen je graag in onze ;bar om onze verhalen te delen.

Lees meer

212En dat zullen we geweten hebben. Twee dagen lang stond het Schipperskwartier in rep en roer. Met veel toeters en bellen hebben ze zichzelf en ons allen in de bloemetjes gezet.

Lees meer

211Wat ik met deze titel wil vertellen zal ik jullie verder in dit schrijven nog wel uitleggen. Eerst wil ik heel graag de allernieuwste ontwikkelingen uit de buurt belichten. Je kan er niet omheen dat er veel gaande is op allerlei gebied.

Lees meer

In het zuiden van Italië ligt in de streek Basilicata het stadje Irsina, waar oude tradities nog onderdeel uitmaken van het dagelijks leven. In de veertiende eeuw werd in het prachtig golvende landschap een franciscaans klooster gebouwd. Op die unieke locatie organiseert Irsina Arte al 12 jaar lang schilderscursussen.

Lees meer

Met een vijftien waren wij, meer konden er deze keer niet mee, want datgene waar we naartoe gingen kan slechts in groepjes van die grootte. Ik voelde me al een uitverkorene dat ik meekon. We gingen de Antwerpse Ruien bezoeken. Ja, daar waren we wel heel benieuwd naar.

Lees meer

207Nu de eerste lentezon ook onze buurt in het licht zet, ga ik de creatieve geesten in het zonnetje zetten. Meer bepaald de schilders, die hier, her en der, hun ateliers en galerijen hebben waar zij hun ding kunnen doen.

Lees meer

ruienHet Schipperskwartier duikt op zaterdag 25 maart ondergronds met een ruienwandeling voor jong en oud.

Lees meer

SchoenmakerijTwee prachtige mensen zijn dagelijks in de schoenmakerij op het klapdorp in volle aktie. Patrick Vermeersch en Anne Goovaerts. Patrick is de man die de schoenen, die binnengebracht worden, herstelt. Hij heeft hiervoor reeds een jarenlange ondervinding en kan dan ook een echte vakman genoemd worden.

Lees meer

OpbouwElk jaar wordt Ramblas bijgestaan door een klein leger vrijwilligers. Een van de pijlers van Ramblas wordt gevormd door ploeg logistieke assistenten, die er voor zorgen dat dit enorme straatevenement wordt opgebouwd. Met dank aan de mensen van De Plataan, Bureau Aktief, Profo en natuurlijk een paar van onze bewoners en winkeliers.

Lees meer

nieuwjaarsdrink 2017Met vereende krachten van de bereidwillige ploeg van ons buurtcomité werd de Houten Brug, gelegen aan het Klapdorp, omgetoverd tot een warme gezellige ontmoetingsplaats. Krachten nog moeite werden gespaard. Tenten rechtgezet en vuren aangestoken.

Lees meer

De Sint in het SchipperskwartierDe Sint was bij ons in het Schipperskwartier! En dat was dikke pret voor de ruim 35 brave kinderen, want... ze waren allemaal uitzonderlijk lief. De Sint heeft 2 boeken: een voor gewone brave kinderen en een echt Gouden Boek voor de heel bijzondere lieve kinderen. En weet je wat? Alle kinderen stonden in zijn Gouden Boek! Dat is heel bijzonder!

Lees meer

welkom sinterklaasHallo lieve kindertjes! Staan jullie schoentjes al klaar? De Sint is op weg naar het Schipperskwartier! Kijk maar, de poster is er al. Lees snel verder!

Lees meer

quiz 2016De SchippersQuiz was spannend voor zowel de deelnemers als de organisatie. Welke vragen zouden zij voorgeschoteld krijgen? Zou het allemaal niet te moeilijk (of juist niet te gemakkelijk) zijn? Zouden de deelnemers zich amuseren op hun vrije zaterdagavond? Zou de quiz "aanslaan" bij onze buurtgenoten? Het was tenslotte de eerste keer....

Lees meer

openingsurenTwee jaar geleden werd de Antwerpse binnenstad erkend als toeristisch centrum. Dat heeft als groot voordeel, dat de stad nu, samen met de handelaars, winkelzondagen kan inrichten.

Lees meer

ontbijtstraat 2016Elk jaar na de vakantie schuiven we met de hele buurt aan de ontbijttafel. Altijd plezier, altijd een leuk weerzien, altijd dolle pret en altijd een succes. Schipperskwartier vzw zorgt voor de broodjes, de eitjes, de koffie, de thee en natuurlijk een live mopje muziek. De buurtgenoten nemen lekkers mee voor hun rechter en linker tafelgeno(o)t(e). En dat alles in een thema: dit jaar Cowboys & Indians.

Lees meer

Pagina 1 van 3

Melding

logo-antwerpen

Heeft u een melding, maak dan gebruik van onderstaande knoppen.

Sluikstort, volle papiermand, zwerfvuil, wegverzakking, beschadigd straatmeubilair, onderhoud van groen, verkeer, mobiliteit of parkeren. Je moet je eerst aanmelden bij antwerpen.be.

Sluikstort?
Melding

Graffiti?
Melding

Wegverzakking?
Gevaarlijk voetpad?
Melding

Defecte straatverlichting?
Melding

Organogram Stad Antwerpen (pdf)

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze nieuwsbrief!

Ik ben  

Buurtinfopunt

Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15, 2000 Antwerpen
03 232 43 94

Schipperskwartier vzw

Buurtinfopunt:
Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15
2000 Antwerpen
03 232 43 94
statuten