128Gemiddeld kent een volwassen individu zo'n 40.000 woorden. De KU Leuven werkt samen met een internationale groep taalonderzoekers om dit mentale woordenboek zo goed mogelijk in kaart te brengen. Daarom vragen we jouw hulp.

Al enkele jaren werkt de Onderzoeksgroep Experimentele Psychologie van KULeuven aan een wetenschappelijk project waarbij zij ons geheugen voor de betekenis van woorden bestuderen. Voor dit project worden gegevens verzameld via het internet.

Tot op heden hebben al meer dan 100.000 mensen in Vlaanderen en Nederland aan het project meegewerkt. In totaal zijn zo'n 14.000 woorden of 70% van het mentale lexicon van een gemiddelde persoon in kaart gebracht, maar men wil het netwerk graag uitbreiden tot een omvang van een 20.000-tal woorden.

Op basis van de miljoenen verbanden die zij op deze manier al verzameld hebben, wordt een woordbetekenisnetwerk gevormd dat ons kan informeren over hoe ons geheugen woorden en hun betekenis opslaat. Meer info over het project en de belangrijkste resultaten vind je hier.

128

De Onderzoeksgroep (Prof. Gert Storms en researcher Simon De Deyne) zijn daarom op zoek naar nog meer vrijwilligers, die elk een vijftal minuutjes van hun tijd hieraan willen besteden. Aangezien een nieuwe reeks woorden wordt onderzocht zijn ook mensen die vroeger al deelgenomen hebben van harte welkom.

Deelnemen impliceert dat men telkens drie woorden intikt voor elk van vijftien woorden die één na één aangeboden worden. De drie woorden moeten de woorden zijn waaraan men spontaan denkt na het lezen van het opgegeven woord. Zoals reeds vermeld neemt deelname slechts 5 minuten in beslag.

Door deel te nemen en dit artikel door te sturen naar familie, vrienden of collega's kunnen we dit onderzoek voortzetten.

 

Melding

logo-antwerpen

Heeft u een melding, maak dan gebruik van onderstaande knoppen.

Sluikstort, volle papiermand, zwerfvuil, wegverzakking, beschadigd straatmeubilair, onderhoud van groen, verkeer, mobiliteit of parkeren. Je moet je eerst aanmelden bij antwerpen.be.

Sluikstort?
Melding

Graffiti?
Melding

Wegverzakking?
Gevaarlijk voetpad?
Melding

Defecte straatverlichting?
Melding

Organogram Stad Antwerpen (pdf)

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze nieuwsbrief!

Ik ben  

Buurtinfopunt

Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15, 2000 Antwerpen
03 232 43 94

Schipperskwartier vzw

Buurtinfopunt:
Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15
2000 Antwerpen
03 232 43 94
statuten