182De stad en het district Antwerpen willen de verkeersveiligheid op de Paardenmarkt verbeteren. Daarom krijgt de straat in 2016 een andere inrichting, tussen de Rijnpoortvest en de Vekestraat. Ook het asfalt wordt vernieuwd. Door deze ingrepen komt er ruimte vrij die op een creatieve manier ingevuld zal worden. De start van de werken is voorzien voor het najaar.

Ontwerp

182Eind 2015 was er een ontwerpwedstrijdop basis van het projectvoorstel voor de invulling van de nieuwe verblijfszone. Er waren in totaal 15 inzendingen, waar de jury er 4 van weerhouden heeft. Nu nodigen we u graag uit de ontwerpen te komen bekijken en uw mening aan de ontwerpers mee te geven.

Wanneer?

  • van maandag 7 tot en met vrijdag 11 maart 2016
    tussen 9 en 19 uur

Waar?

  • Universiteit Antwerpen, gebouw K, Kleine Kauwenberg 14, 2000 Antwerpen
  • Inkomhal van Aula Rector Dhanis

 

U kan hier de vier weerhouden ontwerpen bekijken. Ook vindt u een overzicht van de overige inzendingen. U wordt uitgenodigd te laten weten wat u sterk vindt aan de verschillende wedstrijdontwerpen. Zo weten de ontwerpers wat de buurt belangrijk vindt.

Meer info

Meer informatie kan u krijgen bij de medewerkers van het stedelijk wijkoverleg. U kan bellen naar 03 338 33 10 of mailen naar wijkoverleg.2000@stad.antwerpen.be. Dit project wordt deels gefinancierd met geld uit de burgerbegroting. Meer info vindt u op burgerbegroting.be.

 

Melding

logo-antwerpen

Heeft u een melding, maak dan gebruik van onderstaande knoppen.

Sluikstort, volle papiermand, zwerfvuil, wegverzakking, beschadigd straatmeubilair, onderhoud van groen, verkeer, mobiliteit of parkeren. Je moet je eerst aanmelden bij antwerpen.be.

Sluikstort?
Melding

Graffiti?
Melding

Wegverzakking?
Gevaarlijk voetpad?
Melding

Defecte straatverlichting?
Melding

Organogram Stad Antwerpen (pdf)

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze nieuwsbrief!

Ik ben  

Buurtinfopunt

Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15, 2000 Antwerpen
03 232 43 94

Schipperskwartier vzw

Buurtinfopunt:
Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15
2000 Antwerpen
03 232 43 94
statuten