185Hoewel de lente nog moet beginnen en ook de komende algemene poetsdag nog een tijdje voor ons ligt, zijn de panelen die de bouwwerf op het klapdorp van de straat afschermt al van een gigantische graffiti voorzien. Twee kloeke mannen verschenen des 's morgens totaal onverwacht in het straatbeeld.

Ze plooiden hun ladders uit, tekenden hier en daar enkele lijnen op de platen. Vervolgens grabbelden ze in grote tassen en een aantal spuitbussen kwam tevoorschijn. Wij, die 's morgens van onze eerste buurtwandeling genoten, want het dient gezegd, het is nog frisjes dan, toch komt boven de daken alreeds de zon te voorschijn aan de heldere hemel, als is het om te zeggen, er komen andere tijden aan.

Dus, wij, tijdens die ochtend verkenning, al wandelend of met snelle tred, op de fiets en wat weet ik al meer naar een bestemming, het werk of voor koffie of een gazetje gaan halen bij Sonia... den hond en soms de kat uitlaten, enfin ge kunt u zich dat wel voorstellen, verbazing alom.

GraffitiZowaar werd het paneel eerst roze geschilderd. Nu zult u wellicht zeggen: "en dat in de rosse buurt", zoals men dat hier soms noemt. Wel, ik kan wel verklappen dat ik soms denk: "het is hier een roze buurt". Meer uitleg hoeft dat toch niet hè. Dus dat hadden mannen blijkbaar ook al door. Toch heerlijk hè dat we ons eens kunnen laten gaan. De foto die hierneven staat is van de graffiti in wording, dus als je hele resultaat wilt zien zal je best zelf eens komen kijken.

Liefde is alvast een thema, dat misschien verwijst naar de toekomstige bewoners, ik zeg maar wat. En dan is er nog dat mannetje dat gaat breken en opbouwen. Wel, dat breken en bouwen gaat naar het schijnt nog een tijdje op zich laten wachten... volgens onze bronnen, en die zijn onverdacht, moet er eerst nog nader onderzoek gedaan worden. Wat denkt ge wel, die oude panden laten zich niet zo maar transformeren.

Wat niet langer wacht is de lente die in aantocht is, overdag is het hier bijwijlen al heerlijk om te vertoeven in het zonnetje. Tafels en stoelen worden buitengezet en mensen zijn kontent en echt waar, ik zag al verbrande gezichten. We hebben er weer vertrouwen in... Zie maar naar die schilderingen, dat was ook al lang aangekaard en zie, plots zijn ze er. Ons vertrouwen in goede dingen niet verloren laten gaan hè.

Er gaat ook meer leven komen want ik hoor dat er al feestje op komst is op 20 maart aan de Houten Brug. Kom gewoon eens langs en laat je verrassen. De Lentepoets komt er aan op 23 april, maar ge moet zo lang niet wachten. Leef u maar 's uit en een plantje in de grond, een bloemetje op je vensterbank.

En valt het jullie ook zo op als ge hier rondloopt. Er gebeurt toch wel heel veel aan winkels en gebouwen. Dat is hier voortdurend in beweging. Etalages staan een tijdje leeg, dan komt er iets in beweging, verdwijnt dan weer om later met iets anders te komen. In mijn verbeelding zie dat er iets van bovenaf aan het schikken en herschikken is tot het de juiste plaats gevonden heeft. Ik raad iedereen ook u verbeelding eens te laten werken en 's aan te zien wat er dan gebeurt. En echt waar, er zijn de laatste tijd veel nieuwe zaakjes bijgekomen.

Het leeft hier, de zon schijnt en ik ga naar buiten.

Beste groeten,
Den Dirk

Dirk JoosenTekst en foto's: Dirk Joossen

 

 

Melding

logo-antwerpen

Heeft u een melding, maak dan gebruik van onderstaande knoppen.

Sluikstort, volle papiermand, zwerfvuil, wegverzakking, beschadigd straatmeubilair, onderhoud van groen, verkeer, mobiliteit of parkeren. Je moet je eerst aanmelden bij antwerpen.be.

Sluikstort?
Melding

Graffiti?
Melding

Wegverzakking?
Gevaarlijk voetpad?
Melding

Defecte straatverlichting?
Melding

Organogram Stad Antwerpen (pdf)

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze nieuwsbrief!

Ik ben  

Buurtinfopunt

Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15, 2000 Antwerpen
03 232 43 94

Schipperskwartier vzw

Buurtinfopunt:
Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15
2000 Antwerpen
03 232 43 94
statuten