188De Cappuccino club organiseerde een rommel- en kunstmarkt. Dat was blijkbaar niet in dovemansoren gevallen, want verscheidene mensen uit de buurt stonden er met een uitgebreid assortiment van spullen, op zoek naar lieden die hun snuisterijen een tweede of derde leven konden geven. Je kan gerust stellen dat het marchanderen in hun bloed zit.

Ook in het presenteren zijn ze heel sterk, het zag eruit als een echte rommelmarkt. Hoewel het nog niet het echte lenteweertje was... de echte warmte komt van de mensen die hier samenkomen om met elkaar een praatje te doen, ondertussen nog iets vinden wat ze nog kunnen gebruiken. Samenzijn en nieuwe ontmoetingen brengen vanzelf een goede en warme sfeer.

De uitbaters van de Cappuccino zijn hier dus een tweetal jaren geleden aanbeland en hebben met een Italiaanse nonchalance dus dit feestje opgezet. Als je gewoon eens voorbij de Cappuccino wandelt kan het niet anders of je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Ik denk aan vroegere vakanties in de bergen van Italië of Frankrijk. Maar ik dwaal af, wat ik wil zeggen is dat zij een zuiders sfeertje brengen in deze noordelijke contreien. Ik zat vorige week nog bij een heerlijke lentezon op dat terrasje en dat heeft toch wel iets, en weer dwaal ik af van het feestje.

Italiaanse wijnen en kazen, grote platte broden belegd met salades, afwisselend met geitenkaas of droge worst, het vond zijn weg naar hongerige magen. Muziek, zowel binnen als buiten. Toch wel heel tof allemaal en eenvoudig. Zouden we niet elke week zoiets doen hoorde ik hier en daar zeggen. Met telkens een andere insteek misschien. Hoe dan ook, we komen buiten en dat is wat telt. Ik heb alvast weer een paar nieuwe mensen leren kennen en in de eigen buurt is dit toch plezant.

188

Dus oude en nieuwe bekenden, dit was weer een verhaaltje over iets dat hier echt gebeurd is. Welke plannen hier tussendoor nog allemaal gesmeed zijn... als ge erbij was kunt ge het nog navertellen. En de verkopers die ik nog gesproken heb waren tevreden. Helaas, wat er met hun waren verder gebeurd is weet ik niet, ik ga er van uit dat die ergens hun nieuwe plaats gevonden hebben. En wat die plannen betreft, het gonst hier van allerlei geruchten. Zet jullie ogen en horen open, of doe zoals ik, gooi af en toe eens een visje uit in dit Schipperskwartier. Je weet maar nooit, er hebben hier nog dolfijnen rondgezwommen en naar het schijnt zijn dat dieren met een grote spirit.

Beste groeten,
Den Dirk

Dirk JoosenTekst en foto's: Dirk Joossen

 

 

Melding

logo-antwerpen

Heeft u een melding, maak dan gebruik van onderstaande knoppen.

Sluikstort, volle papiermand, zwerfvuil, wegverzakking, beschadigd straatmeubilair, onderhoud van groen, verkeer, mobiliteit of parkeren. Je moet je eerst aanmelden bij antwerpen.be.

Sluikstort?
Melding

Graffiti?
Melding

Wegverzakking?
Gevaarlijk voetpad?
Melding

Defecte straatverlichting?
Melding

Organogram Stad Antwerpen (pdf)

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze nieuwsbrief!

Ik ben  

Buurtinfopunt

Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15, 2000 Antwerpen
03 232 43 94

Schipperskwartier vzw

Buurtinfopunt:
Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15
2000 Antwerpen
03 232 43 94
statuten