StadsmagazijnIk heb al eens geschreven dat er zeer veel volk naar onze buurt komt voor allerlei activiteiten. Voor ik hier zowat een achtal jaren geleden ben komen wonen kwam ik reeds elke week naar de Keistraat, alwaar het Stadsmagazijn zich bevindt.

Het Stadsmagazijn is een cultureel ontmoetingscentrum van de stad Antwerpen en jawel, gelegen in onze buurt. Er is van alles te doen waar iedereen kan aan deelnemen. Pilates, Zumba, Discoswing, Chi Neng, Yoga, Tai Chi, Bingo, vrije dans, om maar wat te noemen. Ik zou zeggen, loop hier eens binnen, het is een prachtig gebouw dat te uwen dienste staat.

Muziek, cabaret en toneelvoorstellingen vinden er regelmatig plaats. In de volgende maanden mei en juni zijn er weer allerlei optredens waarvoor je kan kaarten bestellen. Echt waar, ik heb hier al heel veel mooie dingen mogen meemaken en dat alles vlakbij. De feestjes die hier soms doorgaan, ja, het is om duimen en vingers af te likken. Wees er vlug bij om in te schrijven want het is erg in trek bij de kenners. Die feestjes hebben ook meestal een thema waarrond dan een hele sfeer wordt opgebouwd.

Het Stadsmagazijn heeft een website en is ook op facebook te vinden voor alle inlichtingen die u omtrent de groepen en optredens wenst te raadplegen. Aansluitend hierbij kan ik nog meegeven dat het nu zaterdag 23 april algemene lentepoets is. Kom allen buiten met borstel en bezems om je omgeving een flinke poetsbeurt te geven. Vanaf 14 uur is dan een gratis optreden van Not Johnny Cash & The Tennessee Four in het Stadsmagazijn. Het belooft alvast een bijzonder optreden te worden om lekker na te genieten van de lentepoets. Dit is een jaarlijks weerkerend gebeuren. Degenen die vooraf ingeschreven hebben krijgen gratis plantjes voor in de bloembakken.

Ik wens allen een fijne lente toe en hoop jullie samen te ontmoeten in het Stadsmagazijn.

Beste groeten,
Den Dirk

Dirk JoosenTekst en foto's: Dirk Joossen

 

 

Melding

logo-antwerpen

Heeft u een melding, maak dan gebruik van onderstaande knoppen.

Sluikstort, volle papiermand, zwerfvuil, wegverzakking, beschadigd straatmeubilair, onderhoud van groen, verkeer, mobiliteit of parkeren. Je moet je eerst aanmelden bij antwerpen.be.

Sluikstort?
Melding

Graffiti?
Melding

Wegverzakking?
Gevaarlijk voetpad?
Melding

Defecte straatverlichting?
Melding

Organogram Stad Antwerpen (pdf)

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze nieuwsbrief!

Ik ben  

Buurtinfopunt

Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15, 2000 Antwerpen
03 232 43 94

Schipperskwartier vzw

Buurtinfopunt:
Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15
2000 Antwerpen
03 232 43 94
statuten