Al wie zo door onze wijk loopt, kan zo op het eerste zicht niets speciaals opmerken. Natuurlijk de buurt op zich is op zichzelf al bijzonder genoeg, maar daar gaat het nu niet om. Wat de toevallige voorbijganger echter niet merkt is dat er achter de vele gevels, het gonst van grote bedrijvigheid.

196 02

Insiders zoals ik, die voeling hebben met de buurt, weten dat weldra het straatbeeld tijdelijk een heel ander uitzicht zal krijgen. En het is daarom dat er nog veel vergaderd en overlegd wordt door de vele betrokkenen die de komende tijd meer te zullen zien zijn in het straatbeeld om elkaar op te zoeken en de laatste instructies te krijgen.

196 02

Want lieve mensen, ik ga er maar van uit dat U dat allemaal bent, het grootste festijn van jaar is in aantocht: De RAMBLAS! Daarvoor wordt dus nu alles in gereedheid gebracht door nijverige medewerkers onder aanvoering van een Kapitein, jawel een Kapitein, wat natuurlijk de evidentie zelf is in het Schipperskwartier.

Er worden hier bruggen gebouwd tussen de mensen onderling. Met in een wijk die al eeuwen lang vol bruggen stond toen er hier nog open ruien door de straten liepen kon dat ook niets anders nietwaar... Koepoortbrug, Houten Brug en Kaasbrug getuigen daar nog van.

Dat die ruien nu overdekt zijn dat zou je de laatste tijd niet gedacht hebben, want de sluizen uit de hemel werden regelmatig opengezet zodat de straten haast blank stonden van het water. Met bakken viel uit de hemel hé, alsof ze hierboven moeten gedacht hebben, we gaan die straten en pleinen daar in de buurt eens een goede douche geven, zodat alle gevels en straten en pleinen blinken tegen dat het grote feest kan beginnen.

196 03

En het zal hier blinken, daar kan je van op aan. Van heinde en verre komt men naar hier om de RAMBLAS te vieren. Op straten en pleinen zal er veel te beleven vallen. Ik zei al dat er zo op het eerste zicht nog niet veel van te merken is, edoch wie even verder kijkt ziet overal de affiches die het hele gebeuren proclameren. Ja ja, proclameren is het juiste woord, er wordt U, lieve mensen, een programma aangeboden. Je hebt niet geleefd als je het niet meegemaakt hebt zou onze Kapitein zeggen, en gelijkt heeft ie.

Dus aan allen scheepslui en mee-opvarenden, hou er de moed in en schone dagen wens ik je allen toe.

Beste groeten,
Den Dirk

Dirk JoosenTekst en foto's: Dirk Joossen

 

Melding

logo-antwerpen

Heeft u een melding, maak dan gebruik van onderstaande knoppen.

Sluikstort, volle papiermand, zwerfvuil, wegverzakking, beschadigd straatmeubilair, onderhoud van groen, verkeer, mobiliteit of parkeren. Je moet je eerst aanmelden bij antwerpen.be.

Sluikstort?
Melding

Graffiti?
Melding

Wegverzakking?
Gevaarlijk voetpad?
Melding

Defecte straatverlichting?
Melding

Organogram Stad Antwerpen (pdf)

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze nieuwsbrief!

Ik ben  

Buurtinfopunt

Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15, 2000 Antwerpen
03 232 43 94

Schipperskwartier vzw

Buurtinfopunt:
Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15
2000 Antwerpen
03 232 43 94
statuten