Met een vijftien waren wij, meer konden er deze keer niet mee, want datgene waar we naartoe gingen kan slechts in groepjes van die grootte. Ik voelde me al een uitverkorene dat ik meekon. We gingen de Antwerpse Ruien bezoeken. Ja, daar waren we wel heel benieuwd naar.

Klik op de foto's voor vergroting.

208 02Ge kunt dat u voorstellen dat er in de stad vroeger velen open ruien waren, die nu haast allemaal overdekt zijn, apropo, overdekt... waar heb ik dat de laatste tijd nog gehoord... juist ja, de ring.

Dus daar stonden we dan op de Suikerrui, om ons klaar te maken om in de ondergrond af te dalen. De stad heeft hier een prachtig initiatief genomen, de burgers te laten proeven van die overdekte ruien. Wat we daar allemaal konden ervaren is werkelijk de moeite waard om zelf ook eens uit te proberen. 't Is ne wereld apart.

208 03Ik kan hier nu een volledig verslag brengen over ons wedervaren, en ja, ook bootje varen is er bij, maar ik ga U niet al te veel verklappen, dit MOET je zelf eens doen. Laat je in deze moderne tijden eens historisch verrassen. Wij klommen een tweetal uren later weer naar boven, om in Het Stadsmagazijn, ons allen wel bekend ...van onze emoties te bekomen. Vele oohs en aahs klonken daar, en bij een drankje ons aangeboden, spoelden wij onze kelen. En dit en dat... we geraakten er niet over uitgepraat en dus volgden er nog meer dranken, daar in dat café aan de haven, in het schipperskwartier. De mensen waren er wel en tevree !

 

Beste groeten,
Den Dirk

Dirk JoosenTekst en foto's: Dirk Joossen

 

 

Melding

logo-antwerpen

Heeft u een melding, maak dan gebruik van onderstaande knoppen.

Sluikstort, volle papiermand, zwerfvuil, wegverzakking, beschadigd straatmeubilair, onderhoud van groen, verkeer, mobiliteit of parkeren. Je moet je eerst aanmelden bij antwerpen.be.

Sluikstort?
Melding

Graffiti?
Melding

Wegverzakking?
Gevaarlijk voetpad?
Melding

Defecte straatverlichting?
Melding

Organogram Stad Antwerpen (pdf)

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze nieuwsbrief!

Ik ben  

Buurtinfopunt

Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15, 2000 Antwerpen
03 232 43 94

Schipperskwartier vzw

Buurtinfopunt:
Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15
2000 Antwerpen
03 232 43 94
statuten