212En dat zullen we geweten hebben. Twee dagen lang stond het Schipperskwartier in rep en roer. Met veel toeters en bellen hebben ze zichzelf en ons allen in de bloemetjes gezet.

BrasspartijHet begon al met een grote Brasspartij op de Veemarkt. Brassbands van heinde en verre kwamen tot hier om ons met veel getoeter en geroffel te overspoelen met hun vreugde klanken. Op ludieke wijze gingen ze dan nog onderling een battle aan, aangemoedigd door het talrijke publiek, dat genoot van hun gekke gedoe. Heel de Veemarkt stond vol met kraampjes en ik kan gerust stellen, kramen van de betere soort, alle met eigengemaakte dranken en spijzen om ons doorheen het feestprogramma te loodsen. Daar onder de Sint Paulustoren werd zowaar zelfs Brabants Worstenbrood aangeboden... uit Nederland! Het was mooi weer, we vierden en keken onze ogen uit. Onze oren vulden zich met muziek.

Ode VieDan werd het zondag, de roze loper werd uitgerold voor het Stadsmagazijn en op het plein stond een grote kiosk. Ook hier kwamen kramen bij... een ijskraam en een frietkraam. Ik kan je gerust vertellen dat deze ook van top kwaliteit waren, de frietjes op Sergio’s wijze! Lekker lekker en allemaal gratis aangeboden. Op het overvolle Sint Paulusplaats genoten we met z'n allen van optredens van de sympathieke Jelle Cleymans en familie. Heel het gebeuren noemde men ODE VIE en dat was het ook, een ode aan het vreugdevolle leven. Alleen blije gezichten en ontmoetingen tussen ons allen onderling, we kennen elkaar van al onze vele activiteiten in het Stadsmagazijn. Een ontmoetingscentrum uit de duizend, zoals we plachten te zeggen wanneer we iets tof vinden. Dus beste mensen van het Stadsmagazijn, nen dikke dikke proficiat voor de puike organisatie van dit bruisende feest. We wensen jullie nog vele jaren in onze buurt!

RamblasEn nu alles weer is opgeruimd, neemt het normale leven weer zijn gang. Maar dit is slecht schijn... want de mensen van het buurtcomité zijn achter de schermen volop bezig het volgende groots evenement voor te bereiden. Op 1 en 2 Juli komt de Ramblas eraan. Komt dat zien, komt dat zien, zegt deze bellenman! 

Beste groeten,
Den Dirk

Dirk JoosenTekst en foto's: Dirk Joossen

 

 

Melding

logo-antwerpen

Heeft u een melding, maak dan gebruik van onderstaande knoppen.

Sluikstort, volle papiermand, zwerfvuil, wegverzakking, beschadigd straatmeubilair, onderhoud van groen, verkeer, mobiliteit of parkeren. Je moet je eerst aanmelden bij antwerpen.be.

Sluikstort?
Melding

Graffiti?
Melding

Wegverzakking?
Gevaarlijk voetpad?
Melding

Defecte straatverlichting?
Melding

Organogram Stad Antwerpen (pdf)

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze nieuwsbrief!

Ik ben  

Buurtinfopunt

Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15, 2000 Antwerpen
03 232 43 94

Schipperskwartier vzw

Buurtinfopunt:
Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15
2000 Antwerpen
03 232 43 94
statuten