Co.Labs ging vanaf april op onderzoek in het histroische centrum van Antwerpen. Ga jij hierover ;graag in gesprek? Twijfel dan niet om eens binnen te springen. Wij ontvangen je graag in onze ;bar om onze verhalen te delen.

Op basis van wat we leerden kennen in jullie buurt ontstonden de volgende expo’s. Ook daarover doen we graag een babbeltje met jullie. Reden genoeg om dus langs te komen voor een kofiie of iets straffers. Wij kijken alvast uit naar de babbeltjes...

16/09-23/09 | Expositie buurttrajecten Co.Labs + Expo Potenco

Expositie Potenco (Vzw Catharsis)

Wat leren kinderen ons over de buurt? Kinderen uit de buurt werden spelenderwijs bestookt met filosofische vragen. Op basis van de maatschappelijke inzichten die de kinderen ons gaven, creëerden de kunstenaars hun werk. Dat resulteert in Expo Potenco, met werk van Jivan Van der Ende, Yasmin Van der Rauwerlaert en Jeroen Cavents.

Expositie Fotografe Nora Hazhaz

Nora Hazhaz trok door jullie straten en maakte portretten van mensen uit de buurt. Ze trok een foto van bepaalde buren en van de voorgevel van het huis van die personen. De interviews met deze buurtbewoners hebben geleid tot audiofragmenten. Dit maakte het geheel, volledig naar de stijl van Nora, tot een uiterst subtiele en poëtische expo.

Zaterdag 16/09 | 19u Opening expositie over buurttrajecten + Muziek van topDJ’s
Open op zondag 17/09 en op zaterdag 23/09 van 12:00-18:00. Daarbuiten te bezichtigen op afspraak.

 

Zaterdag 23/09 | 12u30-..., STADSPARELS

Ga jij graag op jacht naar onbekende plekken in de stad? Zin om je buren of je buurt beter te leren kennen? Wou jij de Oude Beurs ontdekken op een ontspannende manier? Dan is dit iets voor jou!

STADSPARELS is de kers op de taart van een zomer vol buurtwerk. Op 23 september nodigen we buurtbewoners uit om tien onbekende locaties ontdekken. Een boekenwinkel waar een boekvoorstelling plaatsvindt, de crypten van de St. Pauluskerk, een fablab, een café dat een concert organiseert, een minimuseumpje met werk over jouw buurt, een koffiebranderij en nog enkele andere Stadsparels openen die dag hun deuren. Stuk voor stuk selecteerde Co.Labs locaties die beheerd worden door mensen die zich inzetten voor de buurt.

Het programma
12u30 - Ontvangst in de Oude Beurs.
13u tot 18u - Bezoek de leuke en verborgen plekjes van de buurt
18u - Een feestelijke barbecue in de Oude Beurs + rondleidingen doorheen de expositie over de buurttrajecten
Achteraf is het feest in Café au Lait!
Het event begint en eindigt in de Oude Beurs waar je u mag verwachten aan enkele verassingen!

 

Volg het programma op Tegast.org of vind GAST op Facebook!

 

Melding

logo-antwerpen

Heeft u een melding, maak dan gebruik van onderstaande knoppen.

Sluikstort, volle papiermand, zwerfvuil, wegverzakking, beschadigd straatmeubilair, onderhoud van groen, verkeer, mobiliteit of parkeren. Je moet je eerst aanmelden bij antwerpen.be.

Sluikstort?
Melding

Graffiti?
Melding

Wegverzakking?
Gevaarlijk voetpad?
Melding

Defecte straatverlichting?
Melding

Organogram Stad Antwerpen (pdf)

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze nieuwsbrief!

Ik ben  

Buurtinfopunt

Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15, 2000 Antwerpen
03 232 43 94

Schipperskwartier vzw

Buurtinfopunt:
Dagbladhandel Sonia Patteet
Klapdorp 15
2000 Antwerpen
03 232 43 94
statuten